Usein kysytyt kysymykset

Työntekijöitä askarruttavia kysymyksiä?

Olemme tyytyväisiä autonomiseen suunnitteluun, miksi korvaisimme sen Vuoroxilla?

Tasapuolisuuden toteutuminen, työvuorosuunnitteluun kuluva aika ja toiveiden toteutuminen ovat usein haasteita, joita kohdataan autonomisessa suunnittelussa. Vuoroxin avulla on mahdollista tehdä yksilölliset ja tasapuoliset työvuorosuunnitelmat, joissa kunnioitetaan työntekijöiden toiveita samalla kun organisaation vaatimukset täyttyvät. Tämän vuoksi kutsummekin vuoroxointia automaattiseksi autonomiseksi työvuorosuunnitteluksi.

Miten kerron yleisistä mieltymyksistäni työvuorojen suhteen?

Voit kertoa yleisistä mieltymyksistäsi syöttämällä tiedot järjestelmään. Kun kerrot Vuoroxille esimerkiksi toiveesi aamupainotteisista työvuoroista, järjestelmä ottaa mieltymykset huomioon yhdessä päiväkohtaisten työvuorotoiveittesi kanssa. Saat Vuoroxin avulla juuri sinulle sopivia työvuoroja, vaikka et esittäisi yhtään työvuorotoivetta. Vuorox myös oppii jatkuvasti lisää sinun henkilökohtaisista toiveista ja huomioi näitä automaattisesti työvuorosuunnittelussa.

Miten voin esittää toiveita yksittäisistä työvuoroistani?

Voit esittää työvuorotoiveesi kirjaamalla ne Vuoroxiin omalla matkapuhelimellasi tai tietokoneella. Työvuorotoiveita on mahdollista esittää pitkälle tulevaisuuteen. Voit toivoa Vuoroxiin sekä kokonaisia vapaapäiviä että yksittäisiä vuorotoiveita, esimerkiksi harrastusten mahdollistamiseksi.

Miten järjestelmä toimii, kun samalla osastolla on liian monta priorisoitua vapaa-toivetta esimerkiksi jouluaatolle?

Priorisoidut vapaatoiveet toteutuvat vuoroxoinnissa usein jopa 100-prosenttisesti. Mikäli toiveet kuitenkin kasautuvat, esimerkiksi juhlapyhien aikaan, on Vuorox tasapuolinen työvuorosuunnittelija. Järjestelmä kykenee ottamaan huomioon, kenen toiveista on viimeksi joustettu ja pyrkii tasapuolisuuteen.

Toimiiko Vuorox kaikilla älypuhelimilla?

Kyllä. Voit merkitä omat työvuorotoiveesi puhelimellasi vaikkapa omalta kotisohvalta tai työmatkan aikana. Valmiit työvuorosuunnitelmat kulkevat aina mukanasi, ja voit tarkastaa työvuorojen alkamisajankohdan helposti. Myös toteumakirjaaminen on mahdollista kaikilla älypuhelinmalleilla.

Työvuorosuunnittelijaa mietittyttäviä kysymyksiä?

Kuinka paljon työvuorolista vaatii manuaalista työtä vuoroxoinnin jälkeen?

Periaatteessa työvuorolista on sellaisenaan julkaisuvalmis heti vuoroxoinnin jälkeen. Voit kuitenkin tehdä muutoksia listaan halutessasi. Tyypillisesti muutosten teko Vuoroxin tekemään listaan vie vain muutamista minuuteista, muutamaan kymmeneen minuuttiin.

Saako jollekin työntekijälle tehtyä säännölliset, yksilölliset työvuorot (esimerkiksi pelkät aamuvuorot joka toinen viikko)?

Kyllä. Työntekijälle on mahdollista määritellä ennalta sovittuja vuoroja ennen varsinaisen vuoroxoinnin aloittamista. Tässä tapauksessa työvuorosuunnitelman loput työvuorot suunnitellaan näiden ennalta määriteltyjen vuorojen mukaan. Vuorox mahdollistaa yksilöllisten sopimusten toteuttamisen organisaatiossanne.

Onko Vuoroxiin mahdollista yhdistää manuaalista suunnittelua?

Kyllä. Ennen vuoroxoinnin aloittamista on mahdollista suunnitella manuaalisesti työvuoroja kyseiselle työvuorolistalle. Esimerkiksi koulutuspäivät voidaan asettaa ennalta, ja tarvittaessa on mahdollista suunnitella vaikka kokonaisia työvuoroja valmiiksi. Vuoroxin tavoitteena on vähentää työvuorosuunnitteluun käytettävää manuaalista työaikaa merkittävästi.

Miten tuntien tasaus toimii?

Kun olet vuoroxoinut työvuorosuunnitelman työvuorot, tuntien tasaus on mahdollista toteuttaa automaattisesti ohjelmiston avustuksella. Saat tasattua vajaaksi jääneet tunnit tai ylisuunnitellut tunnit automaattisella tuntientasaustoiminnolla.

Onnistuuko kuuden viikon tasoittumisjakso?

Kyllä. Voit määritellä kuinka monta kolmen viikon mittaista työvuorosuunnitelmaa suunnitellaan ja julkaistaan kerrallaan. Tasoittumisjakso on mahdollista määritellä kuuden viikon mittaiseksi.

Saako Vuoroxin yhdistettyä palkanlaskentaan?

Vuoroxin avulla on mahdollista ajaa palkkaraportti toteutuneista tunneista sekä paperisena versiona että suoralla yhdistettävyydellä palkanlaskentaohjelmistoon. Olemme toteuttaneet yhdistettävyyden mm. Mepco HR-järjestelmään. Kysy tarkemmasta yhdistettävyydestä organisaationne käytössä olevaan järjestelmään täältä.

Entä muu tekninen integroitavuus?

Vuoroxiin on mahdollista rakentaa tarvittaessa yhdistettävyyksiä kolmannen osapuolen järjestelmiin. Vuorox tukee REST API -muotoista tiedonsiirtoa (JSON) ja kykenee tarvittaessa myös CSV-muotoiseen tiedonsiirtoon. Kysy lisää juuri teidän organisaationne tarpeesta täältä.

Yleisiä ihmetyksen aiheita?

Miten Vuorox eroaa muista työvuorosuunnitteluohjelmistoista?

Vuorox pohjautuu syväoppivaan tekoälyyn. Kaikista muista ohjelmistoista poiketen Vuorox suunnittelee yksilölliset ja tasapuoliset työvuorosuunnitelmat alusta loppuun saakka muutamassa minuutissa. Vanhemman sukupolven optimointimenetelmillä ei ole ollut mahdollista ratkaista työvuorosuunnittelun kaltaista haastetta yhtä hyvin.

Mihin teknologiaan järjestelmä perustuu?

Vuorox on markkinoiden uusinta teknologiaa hyödyntävä työvuorosuunnittelija. Järjestelmän perustana on syväoppiva tekoäly. Tämä mahdollistaa yksilöllisten ja tasapuolisten työvuorosuunnitelmien laatimisen minuuteissa. Käyttämämme teknologian avulla on mahdollista suunnittella hyvin yksilöllisiä ja tasapuolisia työvuorosuunnitelmia. Toisin kuin vanhemman sukupolvien, laskentaan perustuvien optimointijärjestelmien avulla.

Miten järjestelmän tietoturvallisuudesta on huolehdittu?

Vuorox täyttää kaikki julkishallinnolliset tietoturvavaatimukset. Plain Complex Oy:n käyttämät serverit sijaitsevat Suomessa ja niihin pääsy on rajoitettu julkishallinnollisten vaatimusten mukaisesti.

Missä Vuoroxin palvelimet sijaitsevat?

Plain Complex Oy:n käyttämät serverit sijaitsevat Suomessa, ja niihin pääsy on rajoitettu julkishallinnollisten vaatimusten mukaisesti. Turvallista ja luotettavaa!

Mihin palvelun hinnoittelu perustuu?

Vuoroxin hinnoittelu perustuu työvuorosuunnittelussa olevien työntekijöiden määrään. Kuukausittainen hinnoittelu on selkeää ja läpinäkyvää asiakkaalle.

Onko palvelun käyttöönotossa erillistä aloitusmaksua?

Ei. Vuorox on SaaS-perusteinen ohjelmisto, ja omalle tietokoneelle ei tarvitse asentaa erillisiä ohjelmistoja. Kaikki tarvittava sisältyy kuukausittaiseen hintaan, ja ohjelmisto on helposti käyttöönotettavissa myös pienessä yksikössä.

Mitä työehtosopimuksia Vuorox tukee?

Tällä hetkellä Vuoroxin avulla voidaan suunnitella työvuoroja seuraaviin työehtosopimuksiin: KVTES, SOTE-sopimus, Yksityisen sosiaalipalvelualan TES, Yksityisen terveyspalvelualan TES ja AvainTes. Otathan yhteyttä, jos juuri teidän organisaatiossanne on tarve uuden työehtosopimuksen käyttämiseen Vuoroxissa.

Lue lisää, miksi Vuorox on täydellinen valinta yksilölliseen työvuorosuunnitteluun