Työvuorosuunnittelu ohjelman avulla

Miten työvuorosuunnittelu ohjelman avulla parantaa tehokkuutta?

Työvuorosuunnitelmien tekemiseen on lukematon määrä vaihtoehtoja. Usein kuitenkin ratkaisut vaativat manuaalista työtä, jos työvuorosuunnittelua ei toteuteta ohjelman avulla tai mikäli käytössä oleva ohjelma ei mahdollista täysin automaattista toimintaa. Valitsemalla käyttöösi tekoälypohjaisen työvuorosuunnitteluun tarkoitetun ohjelman, on sinulla mahdollisuus parantaa tuottavuutta ja tehokkuutta työvuorosuunnittelun avulla.

Työvuorosuunnittelun haasteet ilman ohjelman käyttämistä

Useat organisaatiot käyttävät yhä työvuorosuunnittelussaan manuaalista työtä. Manuaalista työtä käytetään usein kustannusten säästämiseksi tai mikäli käytössä oleva työvuorojen suunnitteluun tarkoitettu ohjelma ei mahdollista loppuun saakka vietyä automatisointia. Manuaalisen työmäärän kasvaessa, kasvaa kuitenkin myös virheiden määrä. Virheitä on mahdollista syntyä sekä työvuorojen lisäämisen yhteydessä että mahdollisten työehtosopimusten tulkinnan yhteydessä. Käytettäessä työvuorosuunnitteluun ohjelmaa, vähennetään inhimillisten virheiden määrää ja mahdollistetaan esim. SOTE-sopimuksen mukaisten ehtojen täyttyminen työvuoroja suunniteltaessa.

Sosiaali- ja terveysalalla on laskettu työvuorosuunnittelun aiheuttamia kustannuksia työaikakustannusten osalta. Arvioiden mukaan keskimääräinen työvuorosuunnittelun kustannus, sataa työntekijää kohden kuukaudessa, on noin 45 € työntekijää kohden organisaatiolle. Valittaessa käyttöön työvuorosuunnittelu ohjelma, mikä mahdollistaa alusta loppuun saakka viedyn automatisaation, on mahdollista karsia työvuorosuunnitteluun kuluvat työntekijöiden palkkakustannukset lähes kokonaan. Pelkästään tämän työajan poistolla saavutetaan useimmilla hoitoalan työpaikoilla useamman tuhannen euron säästöt kuukaudessa ja annetaan ohjelman hoitaa työvuorosuunnittelu puolestamme. Yhä pahenevassa työntekijäpulassa on työvuorosuunnittelussa ohjelman avulla säästyneelle työajalle käyttöä muualla hoitotyössä.

Nykyaikainen työvuorosuunnitteluun käytettävä ohjelma on mobiilikäyttöinen

Useimmat työvuorosuunnitteluun tarkoitetut ohjelmat ovat tarkoitettu käytettäväksi omalle tietokoneelle asennettavalla erillisellä ohjelmistolla. Nykyaikainen ohjelma on kuitenkin aina mukanasi. Moderni työvuorosuunnittelun ohjelma on käytettävissä SaaS (Software as a Service) -periaatteella. Ohjelmisto on käytettävissä internetverkon välityksellä ja omalle tietokoneelle ei ole tarvetta asentaa erillistä ohjelmaa.

Valittaessa käyttöön työvuorosuunnitteluun käytettävää ohjelmaa on tärkeä huomioida, että tuotteen mobiilikäyttö sisältyy tarjottuun hintaan. Mobiilikäytön avulla mahdollistetaan työvuorotoiveiden syöttäminen missä ja milloin vain. Lisäksi valmiit työvuorosuunnitelmat kulkevat aina mukanasi ja voit halutessasi tarkistaa työvuorosuunnittelun ohjelmasta omien työvuorojen alkamisajankohdat.

Työvuorosuunnittelu ohjelman avulla tuo käyttäjälleen lukuisia hyötyjä

Kun valitset käyttöösi tekoälyn avulla työvuorosuunnitelmat tekevän ohjelman, saat käyttöösi lukuisia hyötyjä työvuorosuunnitteluun:

  • Työvuorosuunnittelun työajan aiheuttamat kustannukset poistuvat lähes kokonaan
  • Työvuorosuunnittelun ohjelma pitää puolestasi huolen, että työaikalainsäädäntö ja sopimukset toteutuvat lopullisessa työvuorosuunnitelmassa
  • Työntekijät voivat käyttää ohjelmaa mobiiliapplikaation avulla, jolloin työvuorotoiveiden lisääminen helpottuu
  • Moderni työvuorosuunnitteluun tarkoitettu ohjelma huomioi työvuoroja suunniteltaessa palautumiseen vaikuttavia asioita Työterveyslaitoksen suositusten mukaisesti

Lue lisää, miksi Vuorox on täydellinen valinta sosiaali- ja terveysalan työvuorosuunnitteluun