Tekoälypohjainen työvuorosuunnittelu tuo helpotusta hoitajapulaan – sosiaali- ja terveydenhuollon resurssit tehokkaammin käyttöön

15.9.2022

Suomalainen terveydenhuollon työvuorosuunnitteluun erikoistunut Plain Complex Oy on kerännyt toisella sijoituskierroksellaan 400 000 euroa. Tekoälyyn pohjautuvalla Vuorox-ohjelmistolla ratkaistaan terveydenhuollon työhyvinvointiin ja työtyytyväisyyteen liittyvät työvuorosuunnittelun haasteet sekä mahdollistetaan heikentyvien resurssien tehokkaampi hyödyntäminen.

Kuva: Plain Complex Oy:n perustajat Sasu Liuhanen (toinen oikealta) ja Tuomo Peltola (keskellä) sekä tiimin jäsenet kuvattuna Helsingissä / Plain Complex Oy

Julkisuudessa on viime viikkojen aikana havahduttu keskustelemaan yhä pahenevasta hoitajapulasta. Hoitajapulan myötä useat Suomen sairaaloista ovat ajautuneet umpikujaan, josta etsitään kuumeisesti keinoa päästä pois. Osaavista ammattilaisista on sosiaali- ja terveysalalla niin vaikea pula, että sairaalat joutuvat sopeuttamaan toimintojaan selviytyäkseen yhä vaikeammaksi muuttuneesta arjestaan.

Tekoälyyn pohjautuvan työvuorosuunnitteluohjelmiston avulla parannetaan työhyvinvointia ja löydetään resursseja pahenevaan hoitajapulaan

Plain Complex Oy on tuonut markkinoille syväoppivaa tekoälyä hyödyntävän Vuorox-työvuorosuunnitteluohjelmiston yhdeksi keinoksi hoitajapulan ratkaisemiseksi. Työvuorosuunnittelu on työläs ja aikaa vievä, jatkuvasti toistuva työtehtävä kolmivuorotyön hallinnassa.

– Työvuorosuunnittelu on sairaaloissa lähes aina koulutetun ja kokeneen henkilöstön vastuulla. Resurssit, joita suunnitteluun päivittäin käytetään ovat pois muualta hoitotyöstä ja johtamisesta, kertoo Plain Complex Oy:n toimitusjohtaja Sasu Liuhanen.

– Tekoälyn avulla päiviä kestävä prosessi voidaan kutistaa vain muutamaan minuuttiin. Lisäksi tekoäly huomioi työntekijöiden toiveet perinteistä suunnittelua paremmin. Tämä lisää tyytyväisyyttä työvuoroihin, mikä puolestaan kasvattaa työhyvinvointia ja vähentää työntekijöiden vaihtuvuutta. Mallissa voittavat niin organisaatio kuin työntekijät, Liuhanen jatkaa.

Plain Complex Oy keräsi 400 000 euron rahoituksen nimekkäiltä sijoittajilta

Toisella rahoituskierroksella Plain Complex sai taakseen useita nimekkäitä sijoittajia. Yritykseen sijoitti Nordic Makersin (pohjoismaisten sarjayrittäjien sijoituskollektiivi, jonka osakkaat ovat perustaneet ja rakentaneet miljardien arvoisia yrityksiä, muun muassa Just Eat, Sitecore ja Zendesk) lisäksi Kim Väisänen ja ensimmäisen kierroksen sijoittajat Reima Linnanvirta, Ali Omar, Henry Nilert ja Pekka Ylitalo yhteensä 400 000 euroa.

– Vuorox tarjoaa ennennäkemättömän tavan löytää lisätunteja terveydenhuoltoon. Se sekä parantaa työntekijöiden tyytyväisyyttä omiin työvuoroihinsa että tuo säästöjä organisaatiolle. Tästä ratkaisusta hyötyvät kaikki, kertoo Nordic Makersin kokenut sijoittaja Moaffak Ahmed

– Tekoäly pystyy tuomaan yhden ratkaisun yhä vaikenevaan hoitajapulaan. Tehostamalla olemassa olevien resurssien käyttöä aikaa jää kaikkein tärkeimpään eli hoitamiseen. Sairaaloissamme on valtava määrä työaikaa, jonka vapauttamalla on mahdollista löytää yksi ratkaisu käsiimme räjähtävään ongelmaan, kertoo yritykseen sijoittanut Kim Väisänen.

 

Lisätietojen antaja:
Sasu Liuhanen
Toimitusjohtaja
040-516 6467
sasu.liuhanen(at)plaincomplex.com

plaincomplex.com

linkedin.com/company/plaincomplex

 

Lue lisää, miksi Vuorox on täydellinen valinta työhyvinvointia parantavaan työvuorosuunnitteluun